Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pillanatok alatt bele lehet feledkezni ebbe az apró világba

Sok Hajdú-Bihar megyei kisgyerek juthatott, illetve juthat el ingyenesen egész májusban, sőt, június közepéig a debreceni Small Worldbe a megyei önkormányzat, valamint a művészeti és játék galéria közös akciója nyomán. Csütörtökön például a Körösmenti Óvoda magyarhomorogi intézményének apróságai vették be rohammal a csodás játékbirodalmat.

Katona Erzsébet, a Small World Művészeti Galéria vezetője arról adott tájékoztatást, hogy nem egy napra szerették volna korlátozni a Gyereknapot, hanem egy hónapra kiterjeszteni, így 2017-ben egész májusban ingyenesen látogathatták meg szervezett csoportokban a megyei óvodások Debrecenben, a Széchenyi u. 64. szám alatt található három szintes élményközpontjukat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban még két héttel meghosszabbítják ezt az akciót, így június 14-ig tart az.

Katona Erzsébet és csapata nagy szeretettel várja tehát az egészen kicsiket vagy a nagyobbacska gyerekeket, valamint kísérőiket.

Mire számíthat, aki ide betér? Sokféle mini golfpálya, játszószoba, ahol lányok és fiúk egyaránt a számukra kedves játékszereplők életébe kóstolhatnak bele, valamint csodás várkastély vagy éppen mezőgazdasági farm, apró pónik, hatalmas sárkányok és amit el tud képzeni egy gyerek.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke szerint megszokott együttműködés ez közöttük, hiszen nem első alkalommal invitálja meg a Small World a térség gyerekeit. A megyei települések polgármestereit kérték fel, hogy eljusson ennek az akciónak a híre még jobban az óvodai, kisiskolás csoportokhoz. Mint a megyei közgyűlés elnöke elmondta, nem csoda, hogy az érdeklőség nagy, hiszen ilyenkor a gyerekeké a világ, ami több, mint amit a filmeken keresztül átélhetnek: álomvilág, amiben ténylegesen kalandozhatnak, szerepekbe beleélve magukat. Az interaktivitás pedig egyébként is fontos a gyerekek személyiségfejlesztésben. Lényeges, hogy már óvodásként ilyen lehetőségekhez juthatnak az ifjoncok. Az is nagyszerű – tette hozzá Pajna Zoltán -, hogy nem csupán debreceniek jönnek, hiszen az ittenieknek csak el kell sétálni ide, de messzebbről már nem olyan egyszerű eljutni a Small Worldbe.

Az akció által olyan gyerekek is meglátogatták már a játékvilágot – szervezetten, óvodájuk, iskolájuk csoportjával -, akiknek vélhetően erre nem sok lehetőségük lenne egyébként.

A honlap fotói rákattintva nagyíthatók. (Fotó: Koppányi Szabolcs)
KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!

























hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: