Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vörösbe öltözött a Megyeháza

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete – a Vöröskereszt világnapjához kötődően – ünnepi közgyűlést tartott a debreceni Megyeházán. A 2016-os évet érintő napirendi pontok – melyek a szervezet gazdálkodását, éves munkáját érintették főleg -, valamint a 2017-es év feladatait is megvitatták a küldöttek. Dr. Lakatos Zoltán, a Magyar Vöröskereszt Főigazgató-helyettese köszöntötte a vendégeket, majd vezette le a megyei közgyűlést.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke megnyitó beszédében az áldozatkészséget emelte ki a Vöröskeresztes szervezet munkatársai napi tevékenysége folytán, amiért nem csupán ezeken az ünnepi napokon érdemelnek elismerést. Továbbá sok-sok energiát kívánt nekik, amelyből ők is adnak másoknak a munkájuk során. A megyei önkormányzat nevében pedig egy 100 ezer forintos támogatást tanúsító jelképes csekket adott át a Vöröskereszt megyei állománya munkáját segítendő.

Az ünnepi közgyűlés alkalmat adott arra is, hogy több kategóriában az arra legérdemesebbek díjakat, elismeréseket vehessenek át.

A Vöröskeresztben folytatott tevékenységéért arany fokozatú kitüntetést kapott Gáborné Hajdú Zsuzsa, ezüst fokozatot Csóka Pálné, valamint Kovács Gyuláné – Hajdúböszörményből és Hajdúnánásról. Bronz fokozatot vehetett át Tóthné Tar Róza (Balmazújváros) és Forgóné Bónis Katalin (Hajdúnánás).

Dicsérő oklevelet kapott két szervezet, a hajdúszoboszlói I. Posta VK Alapszervezete, valamint a debreceni Újkerti Nyugdíjas Alapszervezet. Az Év Önkéntese lett Elek Sándor, Kovácsné Csóka Erzsébet, Molnár Valéria és Tóth Sándor.

Nevelő Munkáért arany medált kapott Kerekes Sarolta, Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért oklevelet a Balmazújvárosi Ifjúsági Vöröskeresztes Csoport, Marsi Molli és Gönczi Edit.

Ezüst Emlékéremmel térhetett haza Jámbor Miklós, az Év Támogatója pedig Hajdúböszörmény Város Önkormányzata lett – a díjat a polgármester Kiss Attila vette át.

Az Év Médiatámogatója a Szabadhajdú Média és rendezvényszervező Nonprofit Kft lett, Vöröskeresztes szolgálatért Oklevelet pedig Szarvasné Módi Andrea kapott.

Főigazgatói dicséretet kapott Piros Éva, a Vöröskereszt megyei sajtójának viteléért.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: