Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sok-sok ilyen kulturális rendezvényt még Nyíradonyban!

Június 23-24-25-én rendezték Nyíradonyban a XXIV. Ligetaljai Kulturális Napokat és Kézműves Vásárt idén, amely minden korosztály számára kiváló programot kínált. A folklórtól a hip-hopig, a sporttól a főzőversenyig, az utazó vidámparktól a kirakodó vásárig mindent megtalálhattak a látogatók. Vasárnap Tordai Zoltán és zenekara, Rico és Miss Mood, valamint a The Balkan Fanatik koncertje koronázta a kulturális fesztivált. A Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat is képviseltette magát, Pajna Zoltán elnök és Tasi Sándor alelnök személyében.

A pénteki nap a néptáncé volt. A hagyományos Folk-éj 18 órakor kezdődött a Szabadtéri Színpadon, a Városháza udvarán. A néptáncgálán a Kisliget és Kispendely néptánccsoportok mellett bemutatkozott a gyimesközéploki Aprók Néptánccsoport. Vacsora után táncházra invitálták a közönséget, ahol a Bakator zenekar húzta a talpalávalót.

A szombati nap a sport jegyében telt: a városi sportpályán kispályás labdarúgó torna volt, emellett nordic walking, asztalitenisz, sakk közül válogathattak a résztvevők.

A vasárnapi kulturális fesztivált a mazsorettek, a Melódia Fúvószenekar és a gólyalábasok 9-kor kezdődő felvonulása indította volna el, ha az időjárás is kedvezett volna; az eső miatt ez elmaradt. Délelőtt és délután a térség amatőr művészeti együttesei mutatkoztak be az Európa Parkban felállított színpadon.

12 pávakör (Hajdúhadház, Debrecen, Létavértes, Vámospércs, Fülöp, Mikepércs, Hajdúnánás, Nyíracsád, Székelyhíd, Mátraderecske, Hajdúsámson, Nyíradony), 3 mazsorett csoport (Nyíradony, Hajdúsámson, Debrecen), 6 néptánccsoport (Fülöp, Vámospércs, Nyírmártonfalva, Gyimesközéplok, Nyíradony) előadása mellett a Langaléta Gólyalábasok, a Melódia Ifjúsági Fúvószenekar, a Valcer Táncstúdió, az Evolution of East Crew break-csoport, Aerobik és TINI Dance csoport produkcióját tapsolhatta meg a közönség.

Az időszakos esőzések sem szegték kedvüket a Ligetalja Főzőverseny résztvevőinek, akik ízelítőt adtak a tájegység gasztronómiájából. A díjnyertes babgulyás és más finomságok kanalazásához Tordai Zoltán és zenekara szolgáltatta a muzsikát. A délutáni produkciók után a rendezvény fővédnöke, Tasó László – a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő – védnöke, Pajna Zoltán, valamint házigazdája, Kondásné Erdei Mária – Nyíradony Város polgármestere – köszöntötte a résztvevőket.

A fesztivál díszvendége Székelyhíd település küldöttsége volt. A vásárfiára vágyók a Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetség tagjai közül 11 település portékáiból válogathattak: ezáltal is közelebbről megismerve Hajdúsámsont, Debrecent, Nádudvart, Berettyóújfalut, Hajdúnánást, Hajdúböszörményt, Nyíradonyt, Hajdúhadházt, Biharkeresztest, Bihardiószeget és Bojtot.

A gyerekek örülhettek a vidámparknak, részt vehettek arcfestésen, gyöngyfűzésen, kosárfonáson és a kisvonatos városnézés során mindenki megismerkedhetett Nyíradony nevezetességeivel.

Este 6 órától Rico és Miss Mood – közben a Dínó Show – és 8 órától a The Balkan Fanatik koncertje szórakoztatta a közönséget.

A KÖSZÖNTŐ BESZÉDEK MEGHALLGATHATÓK, MEGTEKINTHETŐK IDE KATTINTVA! (Kondásné Erdei Mária, majd 4.05 perctől Pajna Zoltán, végül 7.35-től Tasó László beszél)

Fotó: Nyíradony Város Önkormányzata – KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!



























hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: