Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Aratófesztivállal tisztelegtek a helyi segítők előtt Magyarhomorogon

Az évek óta megrendezett magyarhomorogi aratófesztivál nevét az ihlette, hogy a Hajdú-Bihar megyei település intézményeinek fűtését szalmabálás kazánokkal oldották meg. Ez azonban nehezen lenne megoldható a sok önzetlen felajánlás nélkül, amelyekkel a helyi és a környező település gazdálkodói támogatják az önkormányzatot. Magyarán a tisztelet jele feléjük az “Aratófesztivál” elnevezés. Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is belecsöppent a jó kedélyű forgatagba, akárcsak Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője, akik Magyarhomorog polgármesterével együtt járták végig a különböző helyszíneket.

A július 8-án megrendezett, egész napos magyarhomorogi vigadalom során a látogatók 9 órától körbejárhatták a települést kisvonattal vagy akár  lovas hintóval is. A délelőtti műsort nyitotta a Bazsó-Team Kutyaiskola bemutatója, majd a vésztői mazsorett csoport produkcióját tapsolhatták meg a nézők.

Ebéd után Barabás Károlyné polgármester asszony köszöntötte a vendégeket, sőt, Magyarhomorog gondolt az újszülöttekre is, akiknek – és édesanyjuknak – kis ajándékkal kedveskedtek.

A fellépő neves előadók között szerepelt többek között  Ihos József, Postás Józsi, a Hidvégi Band, de helyet kaptak a műsorban a környező települések tánccsoportjai és helyi kulturális csoportok is, így például az Őszi Csalogató Néptáncegyüttes, akiknek a műsorához a zenei aláfestést a Bakator zenekar biztosította. A helyiek pedig nagy büszkeséggel szemlélték a Szabó Pál Általános Iskola növendékeit, akik szintén néptánccal szórakoztatták a vendégsereget.  

Az estébe hajló műsorban a könnyűzenéé lett a főszerep az Ismerős Arcok zenekar által, amely nagy sikert aratott.A tűzijáték és a retro disco sem maradhatott el, ahogy az ilyenkor dukál.

TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA. A fotókat a magyarhomorogi önkormányzat készítette.


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: