Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tépe nem feledi a múltját, de a jövőbe tekint

Tépén nemcsak a jövőt építik a jelenben, de a múltra is jó szívvel tekintenek vissza. A hetedik alkalommal megtartott falunapon ugyanis az elszármazottakat is vendégül látták 2017. július 1-én. Balogh András polgármester az idén eddig elvégzett munkáról beszélt köszöntőjében, a benyújtott pályázatokról és a közfoglalkoztatási programok sikereiről. Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke a tépei fejlesztéseket üdvözölte többek között, amelyek az elmúlt időszakban jelentősen növelték a település megtartó erejét. Emellett kihangsúlyozta, hogy a 2016-ban megalapított Vásárszövetség számára Tépe község gyártott le jó minőségű, ízléses faházakat, amelyeket rendszeresen tudnak használni bármilyen rendezvényen, amelyen zárt, fedett standokra van szükség. Az ünnepségen köszöntötték Bánffyhunyad delegációját is, amelyet Mircea Morosan polgármester vezetett, aki elmondta, hogy bár a falunapon még nem járt, de Tépét már meglátogatta korábban.

A délelőttől késő estig tartó programok során 17 főzőcsapat mérte össze tudását, a mintegy 1000 fős falu tornatermében pedig kézműves és fotókiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A Közösségi Házban az Elszármazottak Találkozóján a finom étkek mellett zenés műsorral kedveskedtek a visszatérteknek.

A főtéren a Hajdúsági Népzenei Együttes muzsikált, majd a közelgő ebédhez szólt a nóta. A Derecskei Ifjúsági Fúvószenekar is fellépett. A Felnőtt Fogyatékosok és Pszichiátriai Gondozottak Otthonának két nyugdíjba vonuló dolgozóját köszöntötték, majd a főzőverseny eredményhirdetésével zárult a hivatalos délutáni program, ahol minden részvető csapat ajándékban részesült.

Az este során a Magic of Music, a Hidvégi Band, valamint a Heartkiller a könnyűzene kedvelőit szórakoztatta, a tűzijáték és az éjszakába hajló diszkó pedig gyakorlatilag minden vendéget.

Érdekesség, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés is tartott már kihelyezett ülést Tépén, 2016. októberében. Erről IDE KATTINTVA olvashatnak.

TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: