Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új lelátót avattak Létavértesen a város napján

Létavértes 2017. július 1-jén ünnepelte a várossá válásának 21. évfordulóját. Ebből az alkalomból az itt lakóknak és az érdeklődőknek színvonalas programot állítottak össze, melynek helyszíne a Debreceni utcai Sporttelep volt. A reggel esővel indult, mely a délelőtt jó részét meghatározta, ezért a motoros felvonulás és az ‘Álmodom a városom” címmel, a helyi értékekről szóló rajzverseny elmaradt. A főzősoron a 16 csapatból 14 vállalta a körülmények ellenére is a megmérettetést.

A küzdelem nem volt hiábavaló, hiszen a csapatok a baráti társaságoknak, a hozzátartozóknak és saját maguknak remek ételekkel kedveskedtek ebédkor. Délután átadták azt a lelátót a focipálya körül, amelyet a helyi sportegyesület számára a társasági adó és a városi önkormányzat által biztosított önerő tett lehetővé. Az átadásában Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei önkormányzat elnöke, valamint annak alelnöke, Tasi Sándor segédkezett.

​Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere avatóbeszéd​ét és az államtitkári köszöntőt követően a kivitelezők, a hozzájárulók díjazása után a lelátó bejárására került sor. A szalagot a Létavértesi Villongó Táncegyüttes Csicsikoma gyermek tánccsoportjának ifjú hölgyei tartották.

A lelátó majdnem 19 millió forint felhasználása mellett sok kivitelezői hozzájárulással, az önkormányzat szakembereinek és közfoglalkoztatottainak rengeteg munkájával épült meg, rendkívül jó minőségben és kiváló statikai feltételekkel. A 300 férőhely kényelmes elhelyezésével lesz lehetőség ezáltal a pályán megtartott eseményeket végignézni.

Az ünnepség – a javuló időjárás mellett – az előre hirdetett programokkal folytatódott, vagyis Stihl Timbersports Sportfavágó bemutatót és a  DVSC Öregfiúk – Létavértes Öregfiúk focimeccset is megtekinthették a vendégek, akárcsak Kökény Attila, valamint az Abba Sisters műsorát, a Csík zenekar koncertjét, Roy&Ádám muzsikájával, valamint diszkóval befejezve.

A jó hangulatú rendezvény jelentős érdeklődés mellett az evés-ivás jegyében és a vidámparki attrakciók közreműködésével mindenki megelégedésére zajlott.

TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA! (Fotók: Létavértes Önkormányzata.)







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: