Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Határon átívelő fejlesztésekkel kapcsolatos pályázatokról volt szó

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a potenciális pályázók támogatása érdekében találkozót szervezett Hajdú-Bihar megye lehetséges kedvezményezettjei számára augusztus 8-án, a Megyeháza Bocskai termében, hogy bemutassa a program keretében rendelkezésre álló finanszírozási lehetőségeket. A főszervező az INTERREG V-A Románia-Magyarország program volt a Közös Titkárságon keresztül, amely szervezet a Nagyváradi Regionális Határon Átnyúló Együttműködési Hivatal (BRECO) keretén belül működik.

A találkozó célja a megyében található stratégiai fontosságú pályázatok megbeszélése volt, kérdéseket tehettek fel az érdeklődők Lukács Sándor, a BRECO képviselőjének, aki előtte rövid, átfogó előadás keretében tájékoztatott mindenkit a jelenlegi lehetőségekről. A főbb témák a programon belül elérhető és támogatható projektötletek meghatározása, valamint az aktív pályázati felhívások megvitatása volt annak érdekében, hogy a lehetséges pályázatok még határidőn belül kerüljenek benyújtásra.

A program szerint a román-magyar (ROHU) határ menti régiókat tervezik közösen fejleszteni.

A megbeszélésen számos Hajdú-Bihar megyei településvezető vagy a települést képviselő személy vett részt, valamint Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is, aki felhívta a figyelmet a pályázók még nagyobb aktivitására, hiszen komoly fejlesztési lehetőségek vannak az úgynevezett ROHU-s programokban. Emellett a megyei közgyűlés elnöke biztatta a megjelenteket, hogy a sokszor elsőre hosszúnak és bonyolultnak tűnő pályázatok megírásához vegyék igénybe a megyei önkormányzat munkatársainak segítségét, hiszen a megyei fejlesztési ügynökség egyik fő profilja éppen ez.

A facebookon is.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: