Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A diákok birtokba vették a Nagytemplomot

A Debrecen Városi Tanévnyitó ünnepséget idén az 500 éves reformáció tiszteletére a város szimbólumának számító Nagytemplomban tartották, utalva arra, hogy Debrecen történelmében összefonódik, sőt kiegészíti egymást a reformáció és a magas szintű oktatás. A 2017. augusztus 31-ei ünnepi eseményen a köszöntők mellett érdekes színfoltként rögtönzött színházi előadást is megtekinthettek a diákok, pedagógusok, díszvendégek, közöttük a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Pajna Zoltán.

Pósán László országgyűlési képviselő Szentgyörgyi Alberttől idézett beszédében, amely szerint “olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája”, majd Debrecen kiterjedt oktatási rendszerére utalt, amely az óvodától az egyetemig nemcsak rengeteg fiatalt érint, de sokszínűsége kiemelkedő. A Kormány diákokat érintő intézkedéseiről is beszélt, többek között az Erzsébet Programról, a diákétkeztetés vagy az ingyenes tankönyvek nyújtotta segítségről, illetve az ingyenes első nyelvvizsga lehetőségéről.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szerint jó most Debrecenben diáknak lenni, ám nemcsak a fiatalokhoz, de tanáraikhoz is szólt, kiemelve, hogy a fontos lexikális tudáson kívül azt a fajta bölcsességet is adják át tanítványaiknak, ami utána végigkísérheti életüket, segítheti döntéseiket.

Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgató-helyettese, valamint Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere, illetve Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója Major Gábor: ajándékkönyveket adott át diákoknak, pedagógusoknak. Az én Debrecenem című alkotása méltó elismerés munkájukért, szorgalmukért.

A tanévnyitón több kisebb produkciónak tapsolhatott a közönség. Például Csikos Sándor színművész előadása után elhangzott a PG Csoport által szerzett Debrecen Dal is, az országos ismertségre szert tevő Dánielfy Gergő egykori Adys diák és partnere előadásában. Később édesapja, Dánielfy Zsolt, a Csokonai Színház művésze és egy lendületes, fiatal csapat musical részlettel varázsolt az ünnepi hangulatba nem kevés vidámságot, melegséget.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs. A honlap képei rákattintva nagyíthatók. KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el.





















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: