Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A megyei közgyűlés alelnöke Tiszteletbeli Fülöpi lett

Fülöpön a Bánházi Kápolna Búcsú ünnepét tartották 2017. szeptember 9-én, amelyen Hutóczki Péter polgármester Tiszteletbeli Fülöpi címmel tüntette ki a településért sokat tevő Tasi Sándort, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnökét. A római katolikus szentmisével kezdődő, majd a tájháznál lévő kulturális programokkal folytatódó eseményen Dr. Krakomperger Zoltán, a debreceni Szent Anna plébánia plébánosa, pápai káplán mondott szentbeszédet, ebben kiemelve, hogy életünk értelmét az adhatja meg, ha megtanulunk másokkal és másokért élni.

Míg Hutóczki Péter az épület szépségéről, a benne imádkozók által nyert még nagyobb jelentőségéről beszélt, addig Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke a vidék, a falvak fontosságát hangoztatta, illetve az otthon maradást méltatta. Aki elköltözik ugyanis szülőhelyéről visszavágyik örökre, keresi gyökereit akár távoli országból is.

A program részeként – a Méliusz Juhász Péter Könyvtár támogatásával – a Törköly zenekar “Itt a tele csutora” című műsorát hallgatták meg a vendégek. Majd helyi művészeti csoportok vették birtokba a színpadot, így a Piros Mályva Népdalkör és a Búzavirág Néptánccsoport, valamint Kiss László volt fülöpi lakos, énekes szórakoztatta a közönséget. Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita operettjével fejeződött be a Bánházi Kápolna Búcsú.

További képek IDE KATTINTVA érhetők el. Fotó: Fülöp Község Önkormányzata.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: