Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fél millió forint értékben segítette tanszerekkel megyénk a nagyváradi iskolát

Ünnepélyes tanévnyitó keretében adta át 2017. szeptember 14-én Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában az intézmény diákjainak szánt használt, de kiváló állapotú iskolaszereket. Ezeket Hajdú-Bihar megye három tankerületi központja adományozta a mostani tanévet már új épületben megkezdő nagyváradi iskolásoknak, az összegyűjtést és a szállítást pedig a megyei önkormányzat koordinálta. Az ünnepségen részt vett Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke is.

A számítógépek, magyar nyelvű könyvek, asztalok, padok, tornaszerek sokat segítenek az iskola működésében.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke szerint egy nagyon jó közösség kapja ezeket a tanszereket. “Egyik legfontosabb érvünk az akció mellett az volt, hogy aki magyarnak született, az magyar nyelven is tudja tanulni a magyar történelmet, irodalmat”.

Bihar megye legnagyobb iskolájába 350 diák jár és három épületben tanulnak a gyerekek. A tervek szerint idővel bentlakásos lesz az intézmény, de még szükség van fejlesztésekre. Több magyarországi iskola jelezte azonban, hogy szintén összegyűjti és eljuttatja Nagyváradra a számukra nélkülözhető eszközöket, vagyis a jótékonysági akció folytatódik.

A fotókat Nagyváradról kaptuk.















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: