Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mézfesztivál és kondipark avatás Bocskaikertben

Főzőversennyel és gyerekprogramokkal színesítve zajlott a hétvégén a IV. Mézfesztivál Bocskaikertben, amelynek részét képezte egy új, szabadtéri kondipark átadása is. Íjászat, ugrálóvár, elektromos járgányok, valamint arcfestés, kézműves udvar, illetve ügyességi vetélkedők várták a kicsiket és nagyokat egyaránt a Németh László Általános Iskola melletti téren. A színpadi műsorok, majd délután Nagy Feró koncertje, a rajzpályázat eredményhirdetése pedig egyaránt nagy érdeklődés mellett zajlott.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke szerint a méz csodálatos dolog, ahogy az is, hogy az ember a sok állat háziasítása során eljutott oda, hogy ha nem is megszelídítette, de az általa termelt mézet tudatosan felhasználta, a méheket pedig segítette munkájukban. Közösségteremtő ereje van a méhészkedésnek – folytatta a megyei közgyűlés elnöke -, ami kultúránkat erősíti,a  végeredmény, a méz pedig az egészséges élet részét képezi. Pajna Zoltán kiemelte, hogy Bocskaikert az egyik legfiatalabb település Hajdú-Bihar megyében, ám a folyamatos pályázati aktivitása miatt a legütemesebben fejlődők között van.

Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere szintén a fejlődést emelte ki az általa vezetett településen, ami nem áll meg, hiszen folyamatban van több közösségi tér, intézmény felújítása, létrehozása a községben, míg Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára a rendszeres testedzés fontosságára hívta fel a figyelmet,amit a magyar Kormány továbbra is támogatni fog szerte az országban.

A 100 négyzetméteres kondiparkot 15 millió forintos költséggel építették meg, ebből a kétharmadát az állam adta hozzá, a maradék, mintegy 5 millió forintot pedig a település önkormányzata állta.

A kondiparkos és megnyitóról készült képeket Rácz Béla küldte. KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: