Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Stabilizálódik az INNOVA működése, fejlesztések a megyében

A szeptember 15-i ülésén a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés képviselő testülete döntött arról, hogy Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Bihar Megyei Tanács közötti, az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére irányuló projektben Berettyóújfalu projekt partnerként vehessen részt.

A mintegy 880 ezer eurós összköltségű projekt keretében a Berettyóújfalu Strandfürdő területére fogják a Gróf Tisza István Kórház mozgás rehabilitációs járó-beteg szakrendelését kihelyezni.

Emellett döntés született a “Tisza Vízgyűjtő Programrégió” Önkormányzati Társulás megszüntetéséről is, mivel az eredeti célját pályázati lehetőségek hiányában nem valósította meg. 2000-ben a tiszai ciánkatasztrófa jelentős ökológiai és egyéb károkat okozott. A társulást azért hozták létre annak idején, hogy az akkori környezeti károk felszámolásában segítsen. Emellett célja volt a Tisza vízgyűjtő területén komplex vízgazdálkodás kialakítása, két és többoldalú nemzetközi egyezmények felülvizsgálatának és módosításának kezdeményezése, állami és lehetséges nemzetközi források megszerzése. Ám végül arra a következtetésre jutottak, hogy a társulást létrehozó önkormányzatok más formában hatékonyabban tudnak majd működni, s megvalósítani az eredeti célokat. Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke szerint a jövőben jobb kezekben lesz a térség ökológiai védelmének sorsa.

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés 2017 első őszi ülésén elfogadta a tulajdonában lévő  INNOVA Nonprofit Kft. 2017. évi első féléves beszámolóját is. Erre a beszámolóra azért volt szükség év közben, mert a tavaszi közgyűlésen a korábban tervezettől jelentős elmaradást észleltek a cég működésében. Így az új ügyvezető igazgató, Vámosi Gábor és munkatársai szakértelmében bízva fokozottan követni szerette volna a megyei közgyűlés a cég hatékonyságát, pénzügyi helyzetét. Mint Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, valamint több képviselő, például Ménes Andrea, a Fidesz frakció elnöke is jelezte, most már pozitív adatokkal tudott szolgálni a cég, ezért bízhatnak abban, hogy a stabilitása teljes mértékben helyreáll hamarosan. Erről az ügyvezető, Vámosi Gábor is megerősítette a testületet.

Arról is igennel szavaztak a képviselők, hogy együttműködési megállapodás szülessen a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület és a megyei önkormányzat között, ami a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat önként vállalt feladatainak sorát gyarapítja a jövőben.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: