Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A felzárkózásra fókuszált a megyei roma konferencia

“Utolsó esély” – ezzel a címmel tartott konferenciát a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Területi Nemzetiségi Önkormányzat a debreceni Megyeházán. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a romákat érintő fontos és aktuális témákat vitattak meg szakmai előadók segítségével.

A konferencián szó volt a roma partnerségről – papíron és a gyakorlatban -, a témáról Bernáth Bálint, a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnöke beszélt. A hátrányos helyzetű emberek és a romák integrálásának, társadalmi beilleszkedésének esélyeiről szólt Tapolcai Zoltán előadása, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője kiemelte a foglalkoztatási- és képzési lehetőségeket.

A munkához jutás a felzárkózás egyik legfontosabb eszköze. A megyei önkormányzat égisze alatt működő, a munkavállalók és a munkáltatók egymásra találását segítő Hajdú-Bihar Megyei Paktumiroda is bemutatta szolgáltatásait a konferencián. A szervezet tevékenységéről Szabó Marianna, a Paktumiroda  munkatársa tájékoztatott.

Aba-Horváth István, a debreceni Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a közösségfejlesztés fontosságára tért ki. A roma mentorok munkájáról a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének képviseletében Gerő Ildikó igazgatóhelyettes tartott előadást.

Dr. Pávay Tibor antidiszkriminációs szakértő előadása pedig az “Esély-Egyenlőség-Kultúra” témaköréről, valamint a benne rejlő anomáliák veszélyeiről szólt.

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: