Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A magyar szürke idén is összehozta barátait a Hortobágyon

Idén immár 3. alkalommal rendezte meg Hortobágy önkormányzata a Magyar Szürke-Barátok Találkozóját. A hagyományőrző kulturális és gasztronómiai rendezvény célja a tájegység településeinek összefogása, a kapcsolatok erősítése. A közös pont pedig most is a legeltető állattartás koronázatlan királya, a magyar szürke marha volt.

Az eseményre 15 településről érkeztek vendégek, a meghirdetett főzőversenyre összesen 24 csapat nevezett. A rendezvény díszvendégeként jelen voltak az érmelléki Szalacs képviselői, és a találkozó fővédnöke, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is.

A Hortobágy környéki települések osztoznak a táj természeti és kulturális örökségén, együtt hatékonyabban ki tudják használni gazdasági és turisztikai adottságaikat. Ezért is volt jó lehetőség ez program a találkozásra a települések vezetőinek, önszerveződő közösségeinek. Bemutatkozhattak a térség hagyományait őrző népdalkörök, néptánc együttesek, a látogatók megkóstolhatták a hagyományos pusztai ételeket, megismerhették a közfoglalkoztatás keretében előállított helyi termékeket.

A rendezvény szervezői bíznak abban, hogy a Magyar Szürke-Barátok Találkozója hozzájárul a pusztai állattartás ma is élő hagyományainak megőrzéséhez.

A facebookon is elérhető a HBMÖ.











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: