Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Aranylakodalmas párokat köszöntöttek a Megyeházán

Az Idősek Világnapja alkalmából tartott ünnepséget a Nyugdíjasklubok és Idősek “Életet az Éveknek” Hajdú-Bihar megyei Szervezete Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében. Mintegy 100 meghívott társaságában 10 aranylakodalmas házaspárt is felköszöntöttek.

Az 50 éve házasoknak Réz Szilárd, Nádudvar alpolgármestere, Kocsis Imréné, az “Életet az Éveknek” megyei elnöke, és Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke adta át az ajándékokat.

Bulcsu László köszöntőjében méltatta a szépkorúakat. “Tisztelet, szeretet, megbecsülés jár azoknak, akik ilyen kort értek meg” – mondta, majd arról is beszélt, hogy a család összetartó erejét jelképezik azok, akik 50 éven át tartó házasságban élnek egymással. Az alelnök hozzátette: a gondoskodást ilyen korban már vissza kell kapniuk az idősek, akkor is, ha amúgy nem szorulnának rá. Akkor pedig különösen igaz ez, ha szükségük van segítségre. Hiszen életük, tapasztalatuk nemcsak a múltat jelképezi, de a jövő tanításában is fontos szerepük van.

Réz Szilárd, Nádudvar alpolgármestere is köszöntötte az ünnepelteket. Beszédében nagy ajándéknak nevezve, amit születéskor kapunk: az életet.

Az Idősek Világnapjának ünnepén zenés, énekes, verses műsort láthattak a résztvevők, többek között saját költeményeket is előadtak a szépkorúak.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: