Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdúböszörményi háztartásokban gazdálkodnak okosan az energiával

2017. október 12-én a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és a Lenerg Energiaügynökség Nonprofit Kft. közös szervezésében rendezték meg Hajdúböszörményben a második „Energy Café” elnevezésű rendezvény az Interreg Central Europe program CitiEnGov projektjének keretében. A rendezvényen részt vett Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, valamint azon háztartások képviselői is, akik vállalták, hogy a projekt keretében megvalósuló kísérleti tevékenységben szerepet vállalnak, vagyis húsz hónapon keresztül kiemelt figyelmet fordítanak az energiatudatosságra az otthonukban. A kísérleti tevékenység első lépéseként energia audit készült ezekben a háztartásokban. A későbbiekben a lakók havonta számolnak be tapasztalataikról, eredményeikről a projektben partnerként résztvevő Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnak, húsz hónap elteltével pedig energetikai tanúsítványt kapnak házukról, lakásukról.

A rendezvényen a szemléletformáló előadás mellett a Budapest Bank képviselője tartott előadást kedvezményes hitel lehetőségről, melyet az otthonok energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni.

A rendezvénysorozat folytatódik!





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: