Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hiánypótló tornaterem épült Szerepen

Bruttó 235 millió forintból, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épült fel az új, korszerű tornaterem Szerepen. A beruházás elkészült, a 821 négyzetméteres létesítményt Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Szerep polgármestere, Tóthné Verő Tünde, valamint Bodó Sándor országgyűlési képviselő jelenlétében adták át október 13-án. Az avató ünnepségen Török András lelkipásztor áldotta meg a tornatermet.

Magyarország Kormánya 2014-ben indította el a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programot, hogy európai színvonalú tornatermek, tantermek és tanuszodák épüljenek, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését, elősegítik az adott település köznevelési feladatainak ellátását, teret adva a mindennapos testnevelés óráknak is. A szerepi beruházás ennek köszönhetően teljes egészében állami támogatásból valósulhatott meg. Az alapkövet 2016. szeptember végén tették le, a gyakorlati kivitelezéssel ez év nyarára készültek el. A tornatermet bútorozva és sporteszközökkel felszerelve kapta meg Szerep Község Önkormányzata, amely mostantól tulajdonosa és fenntartója is az új épületnek.

Tóthné Verő Tünde polgármester az átadáson elmondta: elsősorban az általános iskola tanulóinak építették a tornatermet, ám reményei szerint nem csak a gyermekeket fogja szolgálni, hanem hatással lesz a település egészére is. A polgármester szerint a sport mellett a közösségépítés és a kultúra tere is lesz a létesítmény.

A facebookon is megtalálható a HBMÖ oldala.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: