Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„Holnap Városáért” díjazott lett Hajdúnánás

2010-ben indult el a City Hungary Program, amelynek részeként 2013-ban alapították meg a Nemzeti Fenntartható Városdíjat, azaz a „Holnap városáért” védjegyet. Hajdúnánás ebben az esztendőben a „Fenntartható városért” kategóriában nyerte el az elismerést.

A City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma. Olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutatnak fel, amelyek már eredményt hoztak, segítették az adott településeken a magasabb életminőség elérését.

Az idei „Holnap városáért” díjakat 2017. október 06-án a fővárosban adták át. A program fővédnöke, dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, az EMMI alapító minisztere az ünnepségen azt mondta:  „Fontos, hogy otthonosan érezzük magunkat a városban, amely befogad és összeköt Bennünket. Fontos, hogy egy város különböző részei harmonikusan kapcsolódjanak egymáshoz, hogy az emberek átlássák az egészet. Érdemes megőrizni bizonyos helyeket az állandóan változtató beavatkozásoktól”.

A „Fenntartható Városért” címet elnyert Hajdúnánás közössége és vezetése komoly erőfeszítéseket tett és tesz annak érdekében, hogy egy élhető, fejlődő, prosperáló várost teremtsen, ahol a családok otthonra lelnek, ahonnan a fiatalok is helyben képzelik el jövőjüket, ahol átgondolt, logikus beruházásokkal a következő generációknak is építkeznek. Ennek érdekében Hajdúnánás a korábban is helyben lévő, már-már elfeledett értékeit, erőforrásait egy szisztematikus, jól átgondolt stratégia szerint éleszti újjá egy önfenntartó város víziója mentén.  Az elmúlt években újragondolt és újra felfedezett értékek közé tartozik többek között a Kendereskert, a Nánási Portéka, vagy a Bocskai Korona.

2017-ben az alábbi települések nyerték el a „Holnap városáért” védjegy használatát:

FENNTARTHATÓ VÁROSÉRT kategória

    Hajdúnánás Városi Önkormányzat

    Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

    Tata Város Önkormányzata

TISZTA VÁROSÉRT kategória

    Kisújszállás Város Önkormányzata

    Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. (Nyíregyháza)

TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOK HATÉKONYSÁGÁÉRT kategória

    Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat

    Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata

ÜZLET A VÁROSÉRT kategória

    Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat

FENNTARTHATÓ KÖZÖSSÉGEKÉRT kategória

    Gödöllő Város Önkormányzata

MOZGÁSBAN A VÁROS kategória

    Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: