Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Komádi ismét munkahelyteremtő város lesz

Szeptember 28-án hivatalosan elindult Komádiban az a projekt, amely a közeljövőben ott épülő büntetés-végrehajtási intézethez kapcsolódó útfejlesztést foglal magába. A leendő börtönhöz nélkülözhetetlen közút kiépítéséhez csaknem 114 millió forint támogatást kapott a város.

Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Beszédében emlékeztetett: a rendszerváltáskor sok munkahely szűnt meg Komádiban. Ezért is jelent sokat az itt élőknek a büntetés-végrehajtási intézet munkahelyteremtő beruházása, amellyel a település infrastruktúrája is fejlődik. Komádi jelenlegi vezetése sokat tett azért, hogy a város újra élhetővé váljon – jegyezte meg Vitányi István.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Pajna Zoltán gratulált az ipari beruházáshoz. Kijelentette, nagyszerű lehetőség ez a városnak. Úgy fogalmazott: „Komádi fejlesztés szempontjából ideális település”.

Tóth Ferenc, Komádi polgármestere a projekt átadásának napját fontos mérföldkőnek nevezte a település fejlődése szempontjából, ami új esélyt ad a városnak. A felépülő büntetés-végrehajtási intézet ugyanis 250 munkavállalónak nyújt majd elhelyezkedési lehetőséget és megélhetést. A börtönhöz vezető út egy további szakasza ráadásul a börtön mellett helyet kapó 6 hektáros iparterület elérhetőségét is biztosítja. (A 250millió forintos összköltséggel kiépülő komádi ipari park szolgáltatásai európai színvonalúak lesznek.)

A projekt átadó ünnepség keretében a polgármester a „Komádi városért” díjat adományozta Vitányi István országgyűlési képviselőnek, amelyet a város infrastrukturális fejlesztése területén, valamint a lakosság érdekében hosszú időn át kiemelkedően végzett példamutató tevékenység elismerésére hoztak létre.

Az ünnepi műsor részeként bihari és komádi népdalcsokrot adott elő Lisztes Ágnes, majd a szalag átvágása jelezte a projekt hivatalos kezdetét, amelyet Pajna Zoltán, Vitányi István és Tóth Ferenc mellett Bulcsu László, a megyei önkormányzat alelnöke végzett el.

További képeket a HBMÖ facebook oldalán tekinthet meg, IDE kattintva.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: