Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Támogatást nyert a helyi értékeket bemutató “Tudod-e” program

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2millió forint támogatást nyert „Tudod-e?” című pályázatával a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt HUNG-2017 pályázat I. célterületén. Ez a helyi-, tájegységi-, megyei értékek bemutatását, népszerűsítését célozta települési rendezvényhez kapcsolódóan. A pályázattal elnyerhető támogatás összege 1milliótól 2 millió forintig terjedt. A támogatást nyert tevékenységet 2017. december 31-ig kell megvalósítani.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nyertes projektjében szerepel egy kiállítás, amelyet Hajdú-Bihar Megye Napjához (november 22.) kapcsolódóan 2017. november 20. és 24. között rendeznek meg. Emellett egy “Tudod-e” kérdés-felelet játék is része a programnak, amit azon a héten minden nap máshol, az érintett települések iskoláiban, rendhagyó óra keretében valósítanak meg.

A programban Hajdú-Bihar megye 5 települése vesz részt: Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Létavértes, Püspökladány. A rendhagyó órákon derül majd ki az is, ki lett az októberben meghirdetendő kreatív pályázat nyertese az adott településen.

A kreatív pályázatra a jelentkező iskolás csapatoknak pályamunkájukban egy általuk kiválasztott, a helyi értéktárban szereplő értéket kell megjeleníteniük. A Megye Napjára szervezett, egy hétig tartó kiállításon a beérkezett pályaműveket is bemutatják minden résztvevő településen.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: