Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Több száz rajz közül pecázták ki a legjobbakat

Október 30-ig látható a debreceni Megyeházán az a kiállítás, amit a „Nyári horgászélményeim” című pályázatra beérkezett több mint 500 rajzból és fotóból válogatott össze a szakértő zsűri. A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége – a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatásával – idén nyáron második alkalommal hirdette meg ezt az alkotó pályázatot általános- és középiskolás diákoknak. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást október 18-án tartották.

Tasi Sándor köszöntötte a gyerekeket és felkészítő tanáraikat. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke a horgászat és a környezetvédelem sajátos kapcsolatáról beszélt, idézve Áder János köztársasági elnök korábbi szavait, miszerint a modern kor embere mindennapi tevékenységével olykor visszafordíthatatlan károkat okoz az ősi természetben. Tasi Sándor a megyei önkormányzat klímavédelmi stratégiájáról is szólt, amelynek része a térség vizeinek állapot-megőrzése, így a halállomány védelme is.

Cserepes Norbert, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének elnöke a pályázat eredményhirdetésekor reményét fejezte ki, hogy az ifjú alkotók nem csak a bírákkal osztják meg műveiket, de ezeken keresztül társaiknak is megmutatják élményeiket.

Tamus István grafikusművész, a pályázat bíráló bizottságának vezetője a rajzversenyek debreceni hagyományairól beszélt. Példaként hozta a gyerekek tömegeit megmozgató egykori aszfaltrajzversenyeket a Nagyerdőn, amit a művész szerint érdemes lenne feleleveníteni, hisz az ilyen megmérettetéseken megmutathatják tehetségüket a fiatalok, érezhetik az alkotás örömét. Tamus István hozzátette: fontos, a gyerekek mindig a koruknak megfelelően rajzoljanak, s aszerint is kell műveiket mérlegre tenni.

A nyári horgászélményeket megörökítő pályázatra az ország minden részéről, sőt külföldről is érkeztek alkotások. 26 általános- és középiskolából összesen 553 tanuló adta be művét. A zsűri 29 darab díjat és különdíjat ítélt oda. A nyeremények között volt grafikai művészeti könyv, és a megyei horgászboltok is felajánlottak ajándékokat. Az egyéni elismerések mellett csomaggal jutalmazták a püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskolát, a debreceni Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Szakkollégium pedig pénzjutalmat kapott. A szervezők megköszönték minden gyermeknek, iskolának és pedagógusnak, hogy részt vettek a pályázaton.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs
KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.














hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: