Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Értünk halt meg Nagy Imre 60 évvel ezelőtt

Az újratemetése 29 évvel ezelőtt történt, ám addig még sok idő telt el 1958. június 16. óta, amikor Kádár János jóváhagyásával kivégezték Nagy Imrét. Oláh László, a Nagy Imre Társaság Hajdú-Bihar megyei elnöke 2018. június 15-i megemlékező beszédében úgy említette az akkori Minisztertanács 60 évvel ezelőtt mártírhalált halt elnökét, mint aki nemcsak koholt vádak alapján a szabadság eszméjéért, vagy a forradalomért, hanem mindannyiunkért halt meg, azért, hogy mi utódok élhessünk. Hogy itt, és így élhessünk.

A koszorúzáson részt vett Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is, aki az ’56-os forradalomhoz kapcsolódó tevékenységére hivatkozva kivégzett Nagy Imre debreceni, a Kossuth utca 12-14. sz. épület falán lévő emléktáblájánál helyezte el a tisztelet eme jelképét. A társadalmi és önkormányzati, valamint rendvédelmi szervezetek képviselői mellett magánemberek is főt hajtottak Nagy Imrére és társaira emlékezve.

Oláh László, a Nagy Imre Társaság Hajdú-Bihar megyei elnöke megemlékező beszédében úgy említette az akkori Minisztertanács 60 évvel ezelőtt mártírhalált halt elnökét, mint aki nemcsak koholt vádak alapján a szabadság eszméjéért, vagy a forradalomért, hanem mindannyiunkért halt meg, azért, hogy mi utódok élhessünk, itt, így élhessünk napjainkban.

A megemlékezés Debrecen más részein folytatódott, Nagy Imre után a másik ’56-os mártír, Szilágyi József emléktábláját is megkoszorúzták (Péterfia u. 1-7.), majd a Debreceni Művelődési Központ pódiumtermében  Varjasi Imre, a Hajdúböszörményi Levéltár vezetője beszélt a hősökről.

További KÉPEKHEZ IDE KATTINTSON!











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: