Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sikeres a polgári önkormányzat lakástámogatási programja

Csaknem duplájára nőtt a lakástámogatást igénybevevők száma Polgáron, amióta saját lakástámogatási programot indított a polgári önkormányzat, kiegészítve a CSOK-os állami segítséget. Erről Tóth József, a település polgármestere számolt be Polgáron, ahol kihelyezett ülést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat pénteken.

Polgár város gazdasági fejlődésének nagy lendületet adott az autópálya megépítése. Így a település Miskolc, Nyíregyháza és Debrecen irányából is elérhető lett gyorsforgalmi úton. Nagyrészt a javuló összeköttetés eredményeként ipari parkok létesültek a város határában. Az egyik ilyen üzem a Berger Házak Zrt., amelynek gyártócsarnokában a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat delegációja is látogatást tett pénteken. 

Jövőre pedig a Polgárhoz közeli Tiszaújvárosban indul a MOL poliol-gyártó üzeme, csaknem 400 milliárd forintos beruházással. Az építkezés közel 4000 embernek adhat majd munkát, a termelés során pedig előreláthatóan 300 ember dolgozhat az üzemben. A beruházásokhoz a kormányzat is hatékony segítséget nyújt – mondta Tiba István, a térség országgyűlési képviselője a megyei önkormányzat Polgárra kihelyezett ülésén. 

-Bár Polgár település polgármesterével más politikai csapatba tartozunk, de a választási időszakon kívül közös munka zajlik, a helyiekért dolgozunk együtt, és a munkánknak meg is van az eredménye. A polgári ipari park fejlesztése és a megközelítés javítása kiemelten fontos. A Magyar Falu Programban az úthálózat további fejlesztése várható – tette hozzá Tiba István.

A Polgárra és a környékre települő gyárak munkaerőt igényelnek, amelyhez egyrészt az oktatás, azon belül a szakképzés fejlesztésére van szükség, illetve a fiatalok helyben tartására. Erről már Tóth József, Polgár város polgármestere beszélt.

-A fiatalok itt maradásának ösztönzésére a polgári önkormányzat 2016-tól saját lakástámogatási rendszert indított a CSOK kiegészítéseként. Új lakás vásárlása esetén az önkormányzat állja a vételár 10 százalékát, de legfeljebb 2 millió forintot, használt lakásoknál pedig legfeljebb 1 millió forint a vissza nem térítendő önkormányzati támogatás az arra jogosultak számára. A rendszer bevezetése óta csaknem duplájára nőtt a támogatást igénybevevők száma – ismertette Tóth József polgármester.

Az önkormányzat az időseket is támogatja a Segítő Kezek programban, amelynek keretében a mindennapi szükségleteikben segítik a településen élő nyugdíjas korúakat. Erre évi 5 millió forintot szán Polgár önkormányzata. Tóth József azt is megjegyezte: szükség lenne sportcsarnokra, fürdőfejlesztésre, illetve szociális bentlakásos intézményekre is a városban. A polgármester, mint a megyei önkormányzat kihelyezett ülésének házigazdája emléklapot vehetett át Pajna Zoltántól, a megyei közgyűlés elnökétől.  

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: