Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Európa gasztronómiai régióival tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja

Hajdú-Bihar megye gasztronómiai és kulturális értékeinek erőteljesebb hasznosítását célozza az a nemzetközi együttműködés, melyhez partnerként csatlakozott a megyei önkormányzat is. A tavalyi évben indult projekt szakemberei a romániai Nagyszeben városában tartották szakértői megbeszélésüket.

Gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési célok megvalósítását is segíti az elmúlt évben elindult, az Interreg Europe program és a magyar állam által társfinanszírozott nemzetközi projekt. Az EUREGA a gasztronómia értékekre, a kulturális örökség megőrzésére és hasznosítására, továbbfejlesztésére alapozva támogatja a megye fejlődését. 

A nemzetközi együttműködésben, holland, finn, spanyol, ír, görög és román partnerekkel megvalósuló projektben kiváló lehetőség nyílik az egyes országokban már működő jó gyakorlatok megismerésére, elemzésére is. 

Az EUREGA projekt (http://www.interregeurope.eu/eurega/) szakmai ülésére 2019. február 11-14. között a romániai Nagyszeben városában került sor. A rendezvény során számos helyszíni látogatás segítette a hatékony tapasztalat-gyűjtést, míg a kerekasztal beszélgetések a partnerség régióiban alkalmazott gyakorlatokat, módszereket vették górcső alá a város-vidék kapcsolatrendszer erősítése témakörben. 

A megbeszélésen Szabó Tünde és Maczik Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal fejlesztési szakemberei, illetve meghívott szakértőként Hajdu-Gergely Judit, a derecskei Bold Agro Kft. munkatársa mutatták be a megye erősségeit.

A következő munkaülést Barcelonában tartják 2019 tavaszán. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: