Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nemzetközi klaszterpolitikai ülést rendezett a megyei önkormányzat az innováció erősítéséért

Az évértékelő ülést a CLUSTERS3 projekt nemzetközi partnereinek teljes körű részvételével tartották meg március 6-án és 7-én. Az eseményen a tavaly kidolgozott regionális akcióterveket értékelték a szakemberek.

A harmadik éve futó projekt fő célja a klaszterek – mint a kis- és középvállalkozások közötti együttműködés egyik fő motorjainak – fejlesztése, teljesítményük fokozása, a hazai klaszterpolitika erősítése. E tényezők jelentős mértékben segítik az innovációs kapacitások erősítését, valamint a nemzetköziesítésben rejlő lehetőségek kiaknázását. A projekt elsődleges eredménye egy regionális akcióterv kidolgozása és annak megvalósítása, mely jelentős segítséget nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP) belül a „KKV-k versenyképességének javítása” prioritás sikeres megvalósulásához.

A Debrecenbe látogató spanyol, olasz, lengyel, lett, észak-írországi és skóciai partnerek tanácskozását Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, illetve a Pénzügyminisztérium Nemzetközi és Klaszter Osztályának képviseletében Keller Péter nyitotta meg, ismertetve a klaszterpolitika terén az elmúlt években elért eredményeinket. A találkozón a résztvevők részletesebben is megismerhették a Hajdú-Bihar megyében aktív klaszterek munkáját, az innováció terén látható legújabb kezdeményezéseket és eredményeket.

A projekt munkáját és eredményeit bemutató záró rendezvény várhatóan októberben lesz Belgiumban.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: