Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Örökségek népszerűsítéséért ültek össze szakemberek Írországban

A nemzetközi együttműködés lényege a természeti és kulturális örökségek megőrzése és népszerűsítése zöldutak segítségével.

A tavaly indult OUR WAY projekthez partnerként csatlakozott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A cél, hogy a megye potenciális zöldút fejlesztései által nyújtott turisztikai lehetőség társadalmi-gazdasági értékké váljon.  A szakemberek a napokban (március 4-7. között) az írországi Westport városában tartották megbeszélésüket, ahol a partnerség régióiban alkalmazott jó gyakorlatokat, módszereket mutatták be a résztvevők. A hatékony tapasztalatgyűjtést helyszíni látogatás is segítette.

A spanyol, bolgár, francia, lengyel, ír és belga partnerekkel zajlott megbeszélésen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Karácsonyi Judit vett részt. Továbbá meghívott szakértőként Budai Krisztina, a Zöldutak Módszertani Egyesület elnöke, valamint Dr. Kovács Dezső, a Mecsek Zöldút szakembere mutatta be a hazai jó gyakorlatokat.

A következő munkaülés ősszel lesz Lengyelországban. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: