Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jól haladnak a nemzetközi projektek

Az elmúlt hetekben újabb tanácskozásokon vett részt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat delegációja, ezúttal Spanyolországban.

Elsőként az EUREGA projekt keretében történt partneri tapasztalatcsere Barcelonában, március végén. A megbeszélés kulcsterülete a gasztronómia és oktatás kapcsolatrendszere, az egészséges életmódra történő nevelés különböző országokban, régiókban zajló módszereinek áttekintése és megvitatása volt. A Katalán Export Ügynökség szervezésében megvalósult rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat mellett a Debreceni Egyetem is képviseltette magát. A megismert gyakorlatokat, módszereket a soron következő regionális szakértői ülésen mutatják majd be részletesen.

A fényszennyezés csökkentésére és az asztroturizmus dinamikus fejlesztésére irányuló Night Light projekt keretében pedig szintén a spanyol partner, az Avila Megyei Tanács rendezte meg szakmai ülését, melyen a résztvevő partneri és külső szakértők az ülések alatt megismert információk, interjúk és háttéranyagok alapján fogalmazták meg szakértői tanácsaikat. A rendezvényen Lengyel Dóra, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság Stratégiai Tervezési és Értékelési Főosztályának munkatársa, valamint Szabó Tünde, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat területfejlesztési referense is részt vett. 

Az avilai szakmai tanácsadó ülés szakértői Avila megye elnökével.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: