Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nem mindegy, a megye kapuja hogy néz ki

Ezt mondta Pajna Zoltán Tiszacsegén, a felújított csárda avatóján.

A január 15-én tartott ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy a fejlesztést sikerült megvalósítani. Bízik benne, hogy a Tisza-partiak másik nagy vágya, a kishajó-kikötő is hamarosan megvalósulhat, ami hozzájárulhat a tiszai, turisztikai célú hajózás létrejöttéhez. Pajna Zoltán hozzátette, hogy a tervek között a gyógyfürdőfejlesztés is szerepel, hiszen fontos, hogy a turisztikai desztinációkon kívüli területek is fejlődjenek. Kérte egyben a településeket, hogy a 2021-2027-es tervezési időszakra vonatkozóan mérjék fel fejlesztési igényeiket és éljenek a lehetőségekkel.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is jelen volt, aki úgy fogalmazott: ez a csárda egy küldetés. Sok évvel ezelőtt a tulajdonos, az üzemeltető és az önkormányzat egyaránt meglátta benne a lehetőséget, azóta pedig országos hírnévre tett szert, és a Tiszacsegén élők is szinte magukénak érzik ezt a helyet. 


Nagy István agrárminiszter a halfogyasztás növekedésének jelentőségéről is beszélt, hiszen fontos, hogy a családok egészségesen táplálkozzanak, majd örömmel jelentette be, hogy az elmúlt tíz évben nőtt a halfogyasztás. Az egy főre jutó halfogyasztás elérte a 6,73 kilogrammot és az a cél, hogy ez 2023-ra egy kilogrammal növekedjen. Hozzátette: ennek érdekében számos intézkedést tettek. A fogyasztási célú hal, halfilé, halhús áfáját 27-ről 5 százalékra mérsékelték, a halászati ágazat fejlesztésére pedig 16 milliárd forintot fordítanak a Magyar Halászati Operatív Program keretében.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke azt mondta: jóleső érzés hazajönni, jóleső érzés látni ezt a csodálatos fejlődést. Szerinte egyértelmű, hogy a turizmus egy meghatározó ágazata Magyarországnak, ez a beruházás pedig már régóta indokolt volt.

Nagy Sándor, a Tiszacsegei Halászcsárda és Panzió tulajdonosa megköszönte a teljeskörű felújításban résztvevők munkáját, és részletesen is bemutatta a beruházást.

 

A fejlesztés a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert 31 millió,  és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán elnyert 14,5 millió forintos támogatásból valósult meg. Banki hitel és saját forrás felhasználásával összesen 110 millió forintból korszerűsítették létesítményt.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: