Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Debrecen2030 – a korszakalkotó fejlesztési program

Célja, hogy a megyeszékhelyet az országhatárokon átnyúló hatású üzleti, innovációs, közlekedési, oktatási, kulturális és egészségügyi központtá tegye.

Június 9-én a Kölcsey Központban jelentette be Papp László, hogy Debrecen az első magyar város, amely a kormány támogatásával 2030-ig tervezhet. A polgármester a Debrecen2030 program rövid bemutatásakor példaként hozta fel egy új, a Tócóskertet érintő 3-as villamosvonal kiépítését is. Elmondta, hogy a programban kizárólag a város által prioritásnak tekintett beruházások szerepelnek, ezen két éve dolgoznak közösen Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel. Hozzátette: ez megteremti a város fejlesztésének belső egyensúlyát a gazdaság-közlekedés-jólét-lakhatás rendszerében és biztosítja azt, hogy Debrecen sikeres regionális központ legyen. 



Az eseményen részt vett Palkovics László miniszter is, aki elmondta: 48,3 milliárd forint jut az első három év programelemeire, a város, a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. a kedvezményezettek. Kiemelte a közlekedésfejlesztés, az oktatásfejlesztés és a kulturális fejlesztés fontosságát.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora pedig beszédében azt mondta: a komplex program vezérelve, hogy az egyetem minél inkább a gazdaság javát szolgálja. Egy régió ugyanis akkor tud sikeres lenni, ha kiváló oktatással rendelkezik. A konkrét programelemeket Bács Zoltán kancellár ismertette.

„A magyar jövő Debrecenben épül” – ezt Kósa Lajos országgyűlési képviselő mondta beszédében. Szerinte amikor a magyar jövő nem épült Debrecenben, az országnak is rosszul ment. Úgy fogalmazott: „Akinek nincsenek megvalósíthatatlan álmai, azoknak megvalósítható álmai sincsenek. Nekünk vannak, dolgozunk, s meg fogjuk valósítani azokat.” 

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: