Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jó újra együtt lenni!

Ezzel kezdte beszédét Muraközi István polgármester a berettyóóújfalui városnapon

A program Báthory Gábor szobrának megkoszorúzásával kezdődött, emlékezvén arra, hogy az erdélyi fejedelem száz hajdú vitézt telepített le családostól Berettyóújfaluban és környékén, 1603. május 23-án kelt kiváltságlevelében pedig kollektív nemességgel ruházta fel őket. 


Az ünnepségen koszorút helyezett el Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is, aki ezt követően, a Nadányi Zoltán Művelődési Házban a városi kitüntetések átadásán úgy fogalmazott: „Vajon az 1608-ban ide telepített hajdúk gondolták volna, hogy egykor ők lesznek azok, akiket ünneplünk? Nem hiszem. Azt gondolom, a ma kitüntetettek sem ezzel a céllal élték életüket.” Hozzátette: „Ők azért emelkednek ki, mert éltek azokkal a lehetőségekkel és kihívásokkal, amelyeket az élet eléjük tárt, és vállalták a kötelezőn felüli többletmunkát is.”

Muraközi István polgármester beszédében a közösségi kapcsolatok újjáépítésének fontosságát hangsúlyozta, majd a kitüntetettekre utalva úgy fogalmazott: „Fontos, hogy visszaemlékezzünk az elődökre, hiszen akár évszázadokkal, akár csak hónapokkal jártak előttünk építő példájukkal, ők a továbbhaladásunk zsinórmértékei. Most pedig itt vannak közöttünk mindazok, akik nem hagyták, hogy emberi, lelki és szellemi hátrányokat szenvedjünk.”

A díjazottak: 

  • Berettyóújfalu díszpolgára címet kapott Bak Istvánné, a Bihar Néptánc Együttes alapítója és dr. Váradi Judit zenepedagógus. 
  • A város gazdasági, társadalmi fejlődését elősegítéséért Báthory Gábor-díjban részesült a Gróf Tisza István Kórház Covid-osztálya. 
  • Posztumusz Fráter László-díjjal ismerték el Pércsi István Adorján mentős munkásságát, illetve a kitüntetéssel megjutalmazták még Horváth Balázsnét, Karajos Krisztinát és Kecskeméti Brigittát is, egészségügyben végzett kiemelkedő munkájukért. 
  • Csorba György-díjjal ismerték el Lisztes Gyula vállalkozó munkásságát. 
  • A kiemelkedő pedagógiai teljesítményért járó Fehér Istvánné-díjjal jutalmazták Sebőné Papp Juditot. 
  • Kiemelkedő sportteljesítményeiért Kabos Endre-díjjal ismerték el Bencze Zoltán kézilabdaedző munkáját.
  • Emléklapot kaptak a munkaterületükön immár több mint 40 éve foglalatoskodó Elixir Gyógyszertár dolgozói, Agárdi Sándorné, Erdelyi Júlia, Ikludi Mihályné és Tóth Gyuláné.


Gratulálunk!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: