Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

KEHOP-1.2.0-15-2016-00013

Kedvezményezett neve: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Projekt címe: Hajdú-Bihar Megyei Klímastratégia kidolgozása és Éghajlatváltozási Platform létrehozása
Szerződött támogatás összege: 30,00 millió Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. április 30.
Projekt azonosító száma: KEHOP-1.2.0-15-2016-00013

Projekt tartalma:
A Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Program keretében jelent meg a „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” (KEHOP-1.2.0) elnevezésű pályázati felhívás, amelyre a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2016. június 29-én nyújtotta be támogatási kérelmét.

Az elnyert 30 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból a projekt 18 hónapos időtartama alatt kettős cél valósul meg:

1.    Megyei Klímastratégia térségi szereplők bevonásával történő kidolgozása
A klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek elősegítése érdekében a megye meghatározó társadalmi-gazdasági szereplőinek bevonásával kerül kidolgozásra a Megyei Klímastratégia dokumentuma. Fő célja a lakosság, a közintézményi- és vállalkozói kör érzékenyítése az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásokra, valamint a szükséges intézkedések, beavatkozási irányok meghatározása. A kapcsolódó szakmai rendezvények (konferenciák, személyes részvétellel zajló workshopok, lakossági figyelemfelkeltő akciók) célja a szemléletformálás és a tudásmegosztás.

2.    A klímaváltozás mérséklésével, ahhoz történő alkalmazkodással kapcsolatos tudásmegosztás
Szorosan kapcsolódva a Megyei Klímastratégia elkészítéséhez feladatként jelentkezik a megyei döntéshozók és a közvélemény éghajlatváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, a kapcsolódó tevékenységek megyei szintű koordinációja. Ennek érdekében szükséges a Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása és működtetése, ami általános információs központ szerepét tölti be, szakmai koordinációs és konzultációs feladatait a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal keretében működő Titkárság látja el. A Titkárság feladatai az időszakonkénti ülések megszervezése és adminisztrálása, kapcsolattartás a Platform-tagokkal, online tanácsadás, tudásmegosztás, valamint folyamatos munkakapcsolat a Klímabarát Települések Szövetségével.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE KLÍMASTRATÉGIÁJA 

(kattintson a szövegre)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: 2014-2020 európai uniós fejlesztési ciklus forrásaiból nyertes pályázataink
Megosztás: