Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

TOP_Plusz-3.1.1-21-HB1-2022-00001

„Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” (TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HB1-2022-00001)

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata

A fejlesztés tárgya, célja: A program célja a régiók és megyék fejlettségi pozíciójának javítása, az elmaradott térségek területi fejlesztése a kedvezőbb helyzetű térségek pozíciójának erősítése mellett. Ennek keretében térségi és helyi fejlesztések valósulhatnak meg a gazdaságélénkítés, munkahelymegőrzés és munkahelyteremtés, a települések élhetőségének javítása, a város-vidék különbségek csökkentése, a térségek és települések népességmegtartó képességének erősítése, a családvédelem, az életminőség javítása érdekében.

A szerződött támogatás összege: 5,546 Mrd Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatallal és a HBMFÜ Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerségben valósítja meg a megyei foglalkoztatási Paktum Plusz pályázatát.

A projekt kiemelt célja, hogy folytatódjon Hajdú-Bihar vármegye munkaerőpiacán kialakult széles körű partnerség. A Paktum Plusz partnerséget nem csupán a projekt megvalósítása érdekében kívánják létrehozni, hanem azon felismerés által vezérelve, hogy azonosítsák a térség foglalkoztatási szempontból eredő problémáit és mozgósítsanak minden rendelkezésre álló erőforrást egy integrált közös intézkedési stratégia kialakítása és megvalósítása érdekében. Ezt annak érdekében teszik, hogy fejlesszék a munkahelyteremtést célzó intézkedések koordinációját és egységesítését, valamint példaértékű akciókat és intézkedéseket valósítsanak meg a foglalkoztatás ösztönzése érdekében.

A foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési szolgáltatások lényege, hogy a térség munkaadói és munkavállalói szükségleteinek kielégítése megtörténjen, az abban való közreműködéssel kapcsolatban az értékátadási folyamat megvalósuljon.

További információk a www.hbmpaktum.hu weboldalon olvashatók.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2027. október 31.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: 2021-2027 európai uniós fejlesztési ciklus forrásaiból nyertes pályázataink
Megosztás: