Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gazdasági Fórum Lázár Jánossal

A november 24-i eseményt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) szervezte.

Az építési és beruházási miniszter előadásában úgy fogalmazott: “Beruházási miniszterként azzal kellett kezdeni a munkámat, hogy beruházásokat függesszek fel. Én lettem az első olyan tárcavezető, aki nem alapköveket tett le, hanem alapköveket szedett fel. 302 beruházást függesztett fel a Kormány május óta, összesen 2140 milliárd forint értékben. Ez a háború rezsije a beruházások frontján Magyarország tekintetében.”

A miniszter ígéretet tett, hogy a tárcája egyetlen döntést sem hoz a szakmai szervezetek (kamarák, érdekképviseletek), az ágazat szereplőinek megkérdezése nélkül – partnerséget ajánlott számukra. 

Lázár János öt debreceni fejlesztési projekt megvalósításához ígért segítséget Papp László polgármesternek. Ezek a következők: a Debrecen melletti keleti elkerülőút-rendszer kiépítése 22 km hosszon (a 47-es felől a 471-es irányába); az intermodális csomópont, vagyis a főpályaudvar kialakítása; a Debrecen-Nagyvárad villamosvasút-hálózat megépítése 72 km hosszon; a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kétmilliós forgalmú regionális légikikötővé fejlesztése, valamint a 47-es főút négysávosítása, első körben Békéscsaba és Debrecen között.

(Forrás és fotók: hbkik.hu)


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: