Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Két beruházást is átadtak Hajdúnánáson

Egy 10 hektáros ipari park és egy 93 férőhelyes munkásszálló létesült a városban.

Összesen mintegy 350 hektár újonnan létesített vagy kibővített ipari park létrehozására érkezett támogatás Hajdú-Biharba a megyei önkormányzat koordinálásával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében az elmúlt években. 

A Hajdúnánáson megvalósult 10 hektáros iparterületet november 30-án adták át hivatalosan. Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki elmondta, hogy az elmúlt nyolc évben 51 olyan nagyberuházás érkezett a megyébe, melyet a magyar kormány támogatott. Ezek csaknem 5000 milliárd forintnyi beruházást jelentettek, és most is van 20 olyan nagyvállalati beruházási szándék, amely Hajdú-Biharba irányul. Szerinte ez is azt mutatja, hogy szükség van az újabb beruházási területekre, ezzel együtt pedig a munkaerő lakhatásának a beruházások helyszínén való megoldására.

A 500 millió forint támogatással megvalósult iparterület kialakításánál utat és parkolókat is építettek és a csapadékvíz-elvezetését is megoldották, valamint kiépítették az elektromos hálózatot és a közvilágítást. 

A kormányzati támogatással kialakított munkásszálló összesen 310 millió forintból jött létre egy használaton kívüli ipari épületből, melyet felújítottak, korszerűsítettek és 21 lakást alakítottak ki benne. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke; dr. Tiba István országgyűlési képviselő; Nagyné Legény Ildikó alpolgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter; Dr. Csiszár Imre alpolgármester



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: