Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb bejelentés a BMW-től

A vállalat nemcsak teljesen elektromos autókat, hanem akkumulátorokat is gyárt majd Debrecenben.

November 25-én, a hivatalos bejelentésen elhangzott: azon túl, hogy a tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse modellgeneráció sorozatgyártása Debrecenben veszi majd kezdetét, a BMW Group a Debrecenben épülő autógyár területén egy nagyfeszültségű akkumulátorokat összeszerelő üzemet is felépít. A müncheni központú vállalatcsoport 2025 végéig ezzel további több mint 500 új munkahelyet hoz létre, az építkezésbe és a komplett létesítmény beindításába pedig összesen több mint kétmilliárd eurót fektet be.

Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja hangsúlyozta, Debrecenben a világ legfejlettebb gyárát építik fel. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen úgy fogalmazott: a BMW debreceni beruházása a magyar gazdaságtörténet valaha volt harmadik legnagyobb zöldmezős beruházása lesz,  mely meghaladja a 800 milliárd forintot. Ehhez az új beruházási ütemhez a kormány újabb 13,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít a BMW számára.

Papp László, Debrecen polgármestere pedig hangsúlyozta, ami Debrecenben zajlik, „egyszerre jó a város polgárainak”, ugyanis „számos álláslehetőség közül választhatnak”, és jó a városnak is, hiszen a BMW beruházása révén hosszú távon is képes a fejlődésre. 

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

(fotók: dehir.hu)



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: