Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Komplex szűrővizsgálatokat szervezett a megyei önkormányzat

Az egy hónapon át tartó programsorozat kilenc helyszínen zajlott.

A konzorciumi egészségügyi vizsgálatok 2022. november 8. és 2022. december 10. között valósultak meg. A program Csökmőn kezdődött, majd Biharkeresztesen, Kabán, Esztáron, Hajdúsámsonban, Püspökladányban, Hajdúnánáson, Hajdúböszörményben, valamint Berettyóújfaluban is voltak több napon át zajló szűrések, melyekre az adott projektekben szereplő 44 településről érkeztek a vizsgálatokra. Összesen csaknem 900 fő vett részt az egészségfejlesztő programon, melyben egyebek mellett szerepelt alvásminőség-ellenőrzés, arteriográfos vizsgálat, az agy relaxációs képességének vizsgálata, de megnézték a szakemberek a vázizomzat kapillárisaiban történő oxigénfogyasztást, valamint volt tüdő- és szívvizsgálat, vérnyomásmérés, EKG készítés, látás- és hallásvizsgálat, vércukormérés és pajzsmirigy vizsgálat is. A résztvevők vitamin egységcsomagot is kaptak. 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program  keretében megvalósult úgynevezett Konzorciumi Egészségügyi Vizsgálatok célja az volt, hogy olyan komplex egészségmegőrző, prevenciós szolgáltatásokat vigyen a településekre, melyek eddig kevésbé voltak elérhetők. Így a program nem csak az egészségfejlesztést szolgálta, hanem az egészségegyenlőtlenség csökkentését is. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: