Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új bölcsit avattak Hosszúpályiban

Eddig csak 6 gyerek elhelyezésére alkalmas minibölcsőde volt a településen, mostantól azonban 24 gyerekre bővülhet a létszám.

A december 2-i átadó ünnepségen Zara András polgármester köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy a fejlesztés a megyei önkormányzat koordinálásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, csaknem 200 millió forintos támogatásból valósult meg. A beruházást a Hosszúpályiban megnövekedett gyerekszám indokolta. Eddig az óvodában létesült 6 fős minibölcsődében helyezték el a 3 év alatti gyerekeket, mostantól azonban az óvoda mellett felépült, két csoportszobás intézménynek köszönhetően már összesen 24 gyerek felügyeletére lesz lehetőség. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a megyébe összesen csaknem 800 új bölcsődei férőhely kialakítására érkezett mintegy  4 milliárd forint támogatás. Hozzátette: “Jelen fejlesztési ciklusban összességében a TOP Plusz keretében országosan már több mint 1000 milliárd forint értékű fejlesztési forrásról döntöttek a megyei önkormányzatok az irányító hatósággal, mi Hajdú-Bihar megyében 55 milliárd forintnál járunk, de várhatóan még idén újabb 5 milliárdról születik döntés, így összességében már mintegy 60 milliárd forint érkező fejlesztési forrásról beszélhetünk.”

Zara András polgármester; Pajna Zoltán, a HBMÖ elnöke; Ülveczki Melinda pályázati referens; Kovács Gabriella intézményvezető


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: