Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Erdei Harmónia várja a Nyíradonyba érkezőket

Felépült a látogatóközpont, a létesítményt január 26-án adták át hivatalosan.

A mintegy egymilliárd forintos beruházás kormányzati, valamint európai uniós támogatásból valósult meg az Európa Park szomszédságában. A Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület vezette konzorcium által elnyert forrásból egy modern turisztikai célú létesítmény jött létre, melyben helyet kapott egyebek mellett egy előadó- és egy kiállítóterem, egy interaktív élményszoba, valamint játszóház is. Ezek mellett beszereztek többek között kültéri bútorokat, kerékpárokat és mobilszínpadot, továbbá kialakítottak egy fényerdőt, melyben megvilágított ösvényen át, zenei aláfestés mellett sétálhatnak a látogatók.

Az átadó elején Dr. Csetnek Tünde Tímea, az egyesület elnöke ismertette a beruházást, majd Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának képviseletében Pajna Zoltán elnök mondott köszöntőt, melyben örömét fejezte ki, hogy a látogatóközpont tervezett programjai és kiállításai által jobban megismerhetjük a Gúthi erdő csodáit, mely az ország egyik legnagyobb egybefüggő erdejé. Tasó László országgyűlési képviselő hangsúlyozta és köszönetét fejezte ki az egyesület felé, hogy céljai között fogalmazta meg a gazdasági térség újraszervezését és több programot is megvalósított határon túl is. Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára pedig azt emelte ki beszédében, hogy a térségben példaértékűen, a lakosság igényeihez igazodva használják fel a kapott forrásokat a települések, ez pedig dicsérendő. Lázár János építési és közlekedési miniszter is részt vett az átadón. Szerinte ahhoz, hogy egy térség elinduljon a fejlődés útján bizalom szükséges a képviselők, polgármesterek felé. Hangsúlyozta továbbá, hogy a közeljövőben a vidékért fog dolgozni, most a vidék az első. Mint fogalmazott, a vidék az ország tartaléka, ezért is döntött úgy a kormány, hogy a Kárpát-medencének legyen egy második fővárosa Debrecen személyében, amely megkapta a 21. század legnagyobb fejlesztési lehetőségét.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: