Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hosszúpályiban folytatódott a Magyar Kultúra Hete Hajdú-Bihar Vármegyében

A vármegye önkormányzata a településen is színvonalas ünnepség keretében emlékezett meg a Himnusz megírásának 200. évfordulójáról, valamint felhívta a figyelmet a magyar kultúra gazdag örökségére.

Január 23-án, a Bormúzeumban tartották az eseményt, melynek nyitányaként levetítették a vármegye önkormányzata és az Országos Széchényi Könyvtár együttműködésében külön erre az alkalomra készített kisfilmet a Himnuszról. Zara András polgármester, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László alelnök ünnepi beszéde után „Ady est” címmel zenés, verses ünnepi műsor következett Ady Endre műveiből, hiszen a költő életében is meghatározó volt az Érmellék – a határon túli Érmindszenten született. Az ünnepség keretében átadták a település Pro Culture Díját is, melyet idén Szatmáriné Tóth Szilvia iskolaigazgató kapott a kulturális örökség megőrzése és átadása kapcsán a helyi, közösségi szinten végzett áldozatos, felelősségteljes munkájáért. Az esemény végén borkóstolón is részt vehettek az érdeklődők.

Zara András
Dr. Vitányi István
Bulcsu László
Bulcsu László átnyújtotta Zara Andrásnak a Himnusz kéziratának díszmásolatát
Zara András és Szatmáriné Tóth Szilvia
További fotók a Galériában találhatók.
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: