Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nádudvaron kezdődött a Magyar Kultúra Hete Hajdú-Bihar Vármegyében c. programsorozat

A vármegye önkormányzata ezzel az eseménysorozattal emlékezik meg a Himnusz megírásának 200. évfordulójáról, felhívva a figyelmet a magyar kultúra gazdag örökségére, tárgyi és szellemi értékeire.

Január 18-án Nádudvaron, a helyi művelődési házban tartott rendezvényen levetítették az Országos Széchényi Könyvtárral együttműködve készített animációs kisfilmet a Himnuszról, melyben Meleg Vilmos határon túli színművész szavalta el a mű összes versszakát, ezzel egyidejűleg a képernyőn láthatta a közönség az eredeti kézirat digitalizált verzióját. 

Ezután a Kövy Sándor Általános Iskola gyerekkórusának előadásában is elhangzott Kölcsey Ferenc költeménye. Maczik Erika polgármester és Bulcsu László, a vármegye önkormányzata alelnökének ünnepi köszöntője után Paár Julcsi és a Fitos Dezső társulat „Kerekutca” c. mesejátékát nézhették meg az érdeklődők. 

Maczik Erika
Bulcsu László

 

Bulcsu László átnyújtotta a Himnusz kéziratának díszmásolatát.
“Kerekutca” – Paár Julcsi és a Fitos Dezső társulat mesejátéka
További fotók a Galériában találhatók.
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: