Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új bölcsőde várja a legkisebbeket Hajdúdorogon

Az egyházi fenntartású intézményt 2023. január 12-én avatták fel.

A Szent Anna Görögkatolikus Bölcsőde uniós forrás felhasználásával épült, a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert mintegy 350 millió forint támogatást a Hajdúdorogi Metropolitai Egyház. A 24 férőhelyes, kétcsoportos intézményben a vezető mellett két-két kisgyermeknevelő és 1-1 dajka várja a gyerekeket. 

Az átadó ünnepségen Kocsis Fülöp érsek-metropolita megszentelte az épületet, majd Horváth Zoltán, Hajdúdorog polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, az egyházi intézményi fejlesztésekhez elengedhetetlen a kormány, az országgyűlési képviselő és a vármegye önkormányzatának támogatása, valamint a képviselő-testület munkája. 

Dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes is részt vett az eseményen, aki kiemelte, hogy a kormány kiemelten kezeli a családok védelmét és támogatását és ahogy ez az ünnepség is mutatja, a cél, hogy megoldható  legyen a gyermekelhelyezés a szülők számára, az édesanyáknak ne kelljen választaniuk a család és a munkavállalás között.

Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke pedig beszédében elmondta, hogy az elmúlt időszakban a vármegye rendelkezésére álló forrás több, mint 10 százalékát fordították bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítésére. 32 településen összesen 36 projektet valósítottak meg, ezzel 675 férőhelyet hoztak létre.

Kocsis Fülöp
Horváth Zoltán

 

Dr. Vitályos Eszter

 

Pajna Zoltán

 

További fotók a Galériában találhatók.
(fotók: Hajdúdorog Város Önkormányzata)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: