Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hamarosan korszerűbb, szebb környezet várja a gyerekeket Mikepércsen

A település óvoda- és bölcsődefejlesztési projektjeire összességében több, mint 290 millió forint többlettámogatást kapott.

A fejlesztések Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata koordinálásával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulnak meg.

A Csodavár Óvoda korszerűsítésére 2016-ban mintegy 180 millió forrást nyert a település, ehhez 2020-ban 45 és fél millió forint, 2023-ban pedig további 133 millió forint többlettámogatás érkezett. Az intézmény felújítására így összesen csaknem 359 millió forintot fordíthat az önkormányzat. A fejlesztés során a Tisza István utcai épület 3 új csoportszobával, öltözővel, mosdó helyiséggel és felnőtt vizesblokkal bővül. Továbbá kialakítanak egy teljes óvodát befogadni képes tornaszobát is.

A bölcsőde bővítésére 2019-ben kapott 196 és fél millió forint támogatást Mikepércs, ehhez is érkezett idén további csaknem 112 millió forint többletforrás, így összesen 308 és fél millió forintot fordíthatnak a fejlesztésre. A jelenleg 3 csoportszobás, 42 férőhelyes intézmény teljes kihasználtsággal működik, férőhiánnyal küzd, a lakosságszám pedig folyamatosan nő, ezt szeretnék megoldani az épület 2 csoportszobával, 28 férőhellyel történő bővítésével.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: