Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Meseszép alkotások születtek a vármegye önkormányzatának rajzpályázatán

Hajdú-bihari alsó és felső tagozatos diákok munkáit díjazta a szervezet.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata az „Együtt, közösségben Hajdú-Biharban” című projektje keretében hirdette meg a rajzpályázatot, mely által a gyerekek megmutathatták, hogyan látják lakóhelyük, környezetük szépségét, értékeit.  41 településről összesen 553 pályamunka érkezett.

A díjátadó ünnepséget 2023. február 14-én tartották a Vármegyeháza Árpád termében. Az alsósoknál és a felsősöknél egyaránt az első három helyezettet díjazta a szervezet, valamint három különdíjat is kiosztottak az eseményen.

A zsűri döntése alapján az eredmény az alsósoknál:

  1. helyezett: Mészáros Dóra (Debrecen)
  2. helyezett: Adamcsik Boglárka (Berettyóújfalu)
  3. helyezett: Kerek Bianka (Nádudvar)

A felsősöknél:

  1. helyezett: Karcza Attila (Létavértes)
  2. helyezett: Uzdi Mátyás István (Debrecen)
  3. helyezett: Milák Mirjám (Bagamér)

Különdíjasok:

  • Rácz-Nagy Anna (Báránd)
  • Bodolai Eszter (Debrecen)
  • Móricz Toma (Debrecen)

A jelenlévő díjazottak (ketten nem tudtak részt venni az ünnepségen) művészeti könyvet, képzőművészeti albumokat, rajzoláshoz és festéshez szükséges eszközöket, felszereléseket kaptak, valamint átvehettek egy példányt a vármegye önkormányzatának népszerű kiadványából, a Hajdú-Bihar Megye Legendáriumából is. A gyerekeknek Pajna Zoltán elnök, valamint Kónya Ábel képzőművész gratulált.

A pályamunkák egy része 2023. február 21-ig még látható lesz a vármegyeházán (Debrecen, Piac u. 54.), a II. emeleten, majd később Hortobágyon, Hajdúszoboszlón, Bárándon és Berettyóújfaluban is meg lehet azokat tekinteni a vármegye önkormányzatának vándorkiállítása keretén belül.

Az összes beérkezett pályamű káprázatos volt, minden résztvevőnek szívből gratulálunk!

Az alkotások hamarosan megtekinthetők honlapunk Galériájában, azonban az eseményen készült fotók már most is megtalálhatók!

Pajna Zoltán
Kónya Ábel

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: