Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Információs Napot tartottak a Vármegyeházán

A román-magyar határmenti együttműködés (ROHU) keretében kínálkozó lehetőségekről szóló eseményt Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata szervezte.

A március 10-i eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Szabó József, az RMDSZ frakcióvezetője hangsúlyozta a határmenti együttműködés fontosságát.  A rendezvényen elhangzott, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a határ mindkét oldalán működő települések önkormányzatai és egyéb intézményei is megragadtak minden lehetőséget a fejlesztésre, melyek között a 2007-2013 és 2014-2020-as ciklusban is előkelő helyet foglaltak el a határmenti együttműködési program kínálta lehetőségek.
Vármegyénkben is számos, már eredményesen megvalósult vagy még folyamatban lévő projekt tanúskodik a program sikeréről.
A területi szereplők körében nem csak egyre ismertebb a program, hanem egyre hatékonyabb a program kínálta
lehetőségek pályázati formában történő megvalósítása is.
Az Információs Napot a programot magyar oldalról képviselő Külgazdasági és Külügyminisztérium Határon Átnyúló Interreg
Programok Főosztályának munkatársa és a téma neves szakértői személyes részvételükkel, előadásukkal támogatták. Az esemény végén személyes konzultációra is alkalom nyílt.

Pajna Zoltán

 

Szabó József

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: