Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A századikhoz értünk…

...és még folytatjuk!

Mint ismert, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata támogatást nyert „A hajdú hagyományok nyomában” című, TOP-5.3.2-17-HB1-2018-00001 azonosítószámú projektjének megvalósításához. A projektben elsősorban közösségi, térségi identitást erősítő programokat terveztünk és valósítunk meg, melyek növelik a társadalmi aktivitást és az együttműködést. Tevékenységeink során fejlődik a közösség egymás iránti felelősségtudata és a közösséghez való tartozás érzése.

Az elmúlt évben már több, mint 130 programot vittünk el a településekre, melyeken mintegy 60 000 fő vett részt. Idén új, a hagyományokat, szokásokat és történelmi múltunkat felelevenítő, ismertető és az átadást ösztönző programokat valósítunk meg. Rendezvényeinket valamennyi korosztálynak kínáljuk, így a gyermekeknek és fiataloknak zenés, interaktív gyermekfoglalkozásokat, táncházakat, népi kézműves foglalkozásokat, ismeretterjesztő előadásokat, népmese feldolgozó foglalkozásokat; a felnőtteknek népzenei esteket, színházi előadásokat, épületfestéseket, ismeretterjesztő előadásokat szervezünk. A legnagyobb érdeklődés a hagyományőrző családi napok és gyermeknapok iránt van, ahol a helyi közösségek bemutatkozása és a helyi értékek megismertetése mellett számtalan izgalmas gyermek és felnőtt program várja az érdeklődőket.

Idén a napokban már a 100. programunk valósul meg: május 13-án, Hosszúpályiban a Magtár épületére vetített fényfestést tekinthetnek meg az érdeklődők.  Az épületfestés alatt futó animációs kisfilm a vármegye sajátosságait, múltját, legendáit idézi. A fényshow összesen 10 településen lesz majd látható, közösségi programok kíséretében.

A 100. rendezvény apropóján május 11-én nagyszabású tájékoztatót tartottunk a Vármegyeháza Árpád termében, ahol Pajna Zoltán elnök az eddigi és a közeljövőben tervezett programokról számolt be a meghívott településvezetők előtt.

„A hajdú hagyományok nyomában” projektről további részletek:

https://hbmo.hu/portal/2022/08/a-hajdu-hagyomanyok-nyomaban/

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő

Pajna Zoltán elnök

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: