Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Két beruházás is elkészült Biharnagybajomban

Átadták a megújult vasútállomást és a korszerűsített polgármesteri hivatalt május 12-én.

A vasútállomás felvételi épületét a Magyar Falu Program keretében hozták rendbe, a polgármesteri hivatal pedig részben a Magyar Falu Program (25 millió forint), részben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (80 millió forint) keretében lett felújítva. A hivatal fejlesztése során az energetikai korszerűsítés valósult meg.

Az eseményen Pajna Zoltán Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke beszédében elmondta, hogy Biharnagybajom az előző időszakban mintegy 390 millió forint támogatást kapott fejlesztéseire a TOP keretében, és a 2021-2027-es periódusban is 370 millió forint forrás biztosított a település fejlődésére a TOP Plusz által. Külön hangsúlyozta, hogy  a polgármesteri hivatal korszerűsítésének átadásával túl vagyunk az első TOP Plusz-átadón a vármegyében.

Elsőként Gyopáros Alpár, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos köszöntötte  a megjelenteket.

Szitó Sándor polgármester, Gyopáros Alpár kormánybiztos, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Szilágyi Tibor főigazgató-MÁV Zrt.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke Gyopáros Alpárnak és Szitó Sándornak is átnyújtotta a vármegyei egységet jelképező Hajdú-Bihar Vármegye Puzzle-t.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: