Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Munkatapasztalat-szerzési támogatás a paktumban

90 napra 100 %-os intenzitással.

A Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata a Foglalkoztatási Paktum keretében a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatallal közösen a vármegye foglalkoztatási helyzetét elemezve úgy látta, hogy mind a már meglévő, helyi foglalkoztatóknak, illetve a most betelepülő munkáltatóknak nagyon nagy nehézséget okoz a szakmai tapasztalattal rendelkező munkaerő felkutatása. Ezért az a döntés született, hogy 2023. május végétől a munkáltatóknak lehetőségük van az általuk foglalkoztatni kívánt regisztrált álláskeresők után a TOP-5.1.1 Megyei Paktum Projektben munkatapasztalat-szerzés céljából legfeljebb 90 napra nyújtható bérköltség támogatást igényelni. A projekt keretében a foglalkoztatott munkabére és szociális hozzájárulási adója 100%-os mértékben kerül támogatására.

Ez a konstrukció kiváló lehetőség a frissen végzettek, pályakezdők számára, hogy a nyár folyamán munkatapasztalatot szerezzenek és sikeresen elhelyezkedjenek. Szeretnénk a projekt keretében támogatni azokat vállalkozásokat, amelyek például családtagjaikat kívánják foglalkoztatni. Így az eddig inaktív munkavállalók is visszatalálhatnak a munka világába. Jó lehetőség ez a támogatás a szezonális jellegű munkákban (pl.: vendéglátás, turizmus, feldolgozóipar) való tapasztalatszerzésre is.

A 90 napos foglalkoztatás alatt a munkáltató megismerheti a munkavállaló tudását, képességeit; a program résztvevő is meggyőződhet arról, hogy képzettségének, képességeinek megfelelő-e az adott munkakör. A három hónapos munkatapasztalat-szerzés kiváló kiindulási alap egy hosszútávú együttműködéshez a munkáltató és a munkavállaló között, illetve a későbbi munkavállaláshoz igazolt szakmai tapasztalatot nyújt.

A munkavállalók programba vonásának 2023. július 31-ig meg kell történnie, a támogatott foglalkoztatásoknak pedig legkésőbb 2023. augusztus 1. napjával el kell kezdődnie.

Támogatásra irányuló kérelem nyomtatványcsomagot a foglalkoztatni kívánt álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivataltól lehet igényelni.

Kérdés esetén keresse Kollégáinkat bizalommal a szabo.marianna@hbmo.hu vagy a hatvani.ildiko@hbmo.hu email címen, vagy az 52/507-525 telefonszámon.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: