Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vármegyei értékek nyomában

Egynapos buszos élménykirándulásra vittük el a „Megyénk kincsei” vetélkedő nyerteseit.

Páratlan élményben volt része a „Megyénk kincsei” vármegyei vetélkedő két korosztályában nyertes csapatának, akik a bihari régiót felfedező egész napos buszos értéktúrán vehettek részt a vármegyei önkormányzat jóvoltából.

Április 26-án a középiskolai korosztályban döntőt nyert Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium „Magyar Árgus” elnevezésű négy fős csapata és osztálytársaik (felkészítő tanáruk Porkoláb Benedek), míg április 27-én az általános iskolai korcsoport nyertes négyese, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Olimpiai Vitézek” csapata (felkészítő tanáruk Dr. Körtvélyesiné Bokross Eszter) és társaik ismerkedhettek meg a bihari értékekkel.

Mindkét csoport útja elsőként Berettyóújfaluba vezetett, ahol átfogó tárlatvezetés mellett a Zsinagóga Kultúrtér és a Bihari Múzeum különleges gyűjteményét tekinthették meg. Innen Bakonszegre a Bessenyei György Emlékházba indult tovább a túra, majd Nagyrábén egy finom ebédet követően a Tájházat, a Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteményét és az országos védettségű műemléket, a fazsindelyes, négy fiatornyos Református Templomot látogatták meg a tanulók. A tartalmas és élménydús kirándulást a zsákai Rhédey-kastély felfedezésével zárta le a diáksereg, akik a nap végén megállapították, hogy bizonyosan és méltán az ő vármegyéjük büszkélkedhet a legtöbb értékkel és legszebb látnivalókkal az országunkban.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: