Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megnyitott a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő

A berettyóújfalui komplexum 3 és félmilliárd forintból, nagyrészt támogatásból valósult meg.

A június 1-jei átadó ünnepségen elhangzott, hogy az uszodatérben egy új termálmedencét és egy új tan- és tornamedencét, az emeleten pedig gyógyászati részleget alakítottak ki. A fedett uszodai szolgáltatás kiegészült vízi gyógyterápiás és egészségmegőrző, valamint szabadidős szolgáltatással, az öltözőblokk korszerűbb lett, a wellness blokk pedig egyebek mellett szaunákkal, sókabinnal, zuhanyokkal bővült.

Az eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke is jelen volt, aki beszédében elmondta, hogy Budapesten kívül 64 ezer 801 fő a hajdú-bihar vármegyei fürdőknek a befogadóképessége, ezzel elsők vagyunk az országban, és a 2018-as adatok szerint több, mint 3 és fél millió ember vette igénybe a fürdőszolgáltatásokat. Hangsúlyozta továbbá, hogy a fejlesztések által a fenntarthatóság is előtérbe kerülhet, hiszen pl. Berettyóújfalu esetében a gyógyvíz a geotermikus rendszernek is alapját képezi.

Muraközi István polgármester

 

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő

 

Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke

 

Lázár János, építési és közlekedési miniszter

 

(fotók: haon.hu – Kiss Annamarie)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: