Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újra nyit a nyíradonyi kastélyszálló

Hamarosan ismét fogad vendégeket a 2021 őszén tűz sújtotta Borostyán Med Hotel.

Az újjáépített és kibővített szálloda ünnepi megnyitóját június 15-én tartották. Boros József tulajdonos köszöntőjében azt mondta, baj esetén előre menekül, ez alkalommal is azonnal a felújítás és bővítés mellett döntött. A korábbi 46 szobás szálloda újabb 40 szobával, gyerekszobákkal, saját terasszal rendelkezdő lakosztályokkal, egy 40 személyes gyógymedencével, csúszdás gyerekmedencével, egy 300 fő befogadására alkalmas terasszal, valamint egy 200 fős konferenciateremmel bővült.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke is jelen volt, aki beszédében a szálloda, és a névadó növény közti párhuzamra hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a borostyán mindig felfelé tör, a legnehezebb szirteken is leküzdhetetlenül végig előre megy, tette ezt Boros József is. Szerinte hatalmas lelkierő kell ahhoz, hogy a veszteséget pozitívvá fordítsa az ember, és ehhez a lelkierőhöz a szülőföldhöz való kötődés is társult. Így történhetett, hogy Nyíradony a negyedik legnagyobb turisztikai forgalmat lebonyolító településsé vált a térségben.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért felelős miniszter is részt vett az ünnepségen, aki hangsúlyozta, példaértékű a nemzet számára az az elhatározás, amellyel Boros József a szállodatűz után az újjáépítésen túl a bővítés mellett döntött. Semjén Zsolt egy kitüntetésben is részesítette a vállalkozót; a borgazdálkodásban, a vadászatban és a vadászati kultúra ápolásában végzett példamutató munkájáért az Országos Magyar Vadászati Védegylet Nimród Vadászérmet adományozta Boros Józsefnek.

Boros József tulajdonos

 

Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke

Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke; Tasó László országgyűlési képviselő; Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes; Boros József tulajdonos

(fotók: haon.hu – Molnár Péter)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: